Vitorlás Szakosztály

Bemutatkozás

A Vitorlás Szakosztály fő célja, hogy a vitorlássport iránt érdeklődő sportegyesületi tagok részére szabadidős vitorlázási lehetőségeket biztosítson.  Ennek keretén belül  tagjaink és  hozzátartozóik részére vitorlásoktatásokon, vitorlás sportversenyeken, vitorlás gyermektáborokban való részvételt biztosítunk, gondoskodunk a használatunkban levő vitorlás eszközök megfelelő üzemeltetéséről és karbantartásáról, továbbá – utánpótlás programunkon és a versenyek rendezésén keresztül - támogatjuk a hazai vitorlás utánpótlás-nevelést és versenyvitorlázást.

A Vitorlás Szakosztály tagságának létszáma: 197 fő (2023. december), ebből a leigazolt utánpótlás-versenyzők létszáma: 40 fő

 A Vitorlás Szakosztálya báziskikötője: Koloska Kikötő, Balatonfüred

 

A szakosztály főbb tevékenységei:

1.     Ifjúsági Utánpótlás-nevelő Vitorlás Program

Az Vitorlás szakosztály 2011-ben indított Utánpótlás Programja lehetőséget biztosít az MVM Csoport munkavállalóinak gyermekei részére a vitorlás sport megismerésére, kedvezményes vitorlás táborozásra, valamint megteremti a feltételeit annak, hogy a vitorlázás iránt érdeklődő gyermekek részt vegyenek az utánpótlás versenyprogramban.

      A program felépítése: 

         ·    Nyári kezdő vitorlás táborok

         ·    Haladó vitorlás edzések (Optimist kezdő)

         ·    Ifjúsági versenyprogram (Optimist Versenyző, ILCA)

         ·    Kalóz program (ILCA hajóosztályból átülő versenyzők)

         ·    J24 ifi program

2.     Versenyrendezés

3.     Hajóhasználati lehetőség biztosítása munkavállalók részére

4.     Kishajós tréningek lebonyolítása

 

Ugyan az egyesület fő profilja a tömegsport népszerűsítése és a közösségépítés, büszkék vagyunk olimpikon vitorlázónkra, Érdi Máriára, „Márira” is, aki fiatal kora ellenére már harmadik olimpiájára készül. Mári a párizsi ötkarikás játékokra szóló olimpiai kvalifikációt első hazai sportolóként a 2023. augusztusában Hágában megrendezett ILCA 6 világbajnokságon szerezte meg. Ő a magyar vitorlázás történetének első vitorlázónője, aki olimpiai hajóosztályban világbajnoki aranyérmet szerzett és ezzel a hazai újságírók döntése alapján 2023-ban elnyerte a „Év Női Sportolója” címet.

 

 

Hírek

Optimist Nádas Kupa Verseny - Orfű

2024 július 09. - MVM SE

Az elmúlt héten Orfűn járt az MVM SE Optimist Kezdőcsapata, ahol a fiatal vitorlázók két edzésnap után két versenyen is részt vettek.

Tovább...
 

Újabb elismerésekben részesültek az MVM SE versenyzői

2024 február 26. - MVM SE

2024. február 24-én – a korábbi hagyományokat életre keltve – a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balatoni Hajózási Zrt. ismét megrendezte a Vitorlásbált. Ebből az alkalomból az Év vitorlázója díjon túl a szövetség több kategóriában is különdíjjal ismerte el a tavalyi év eredményeit.

Tovább...
 

OLIMPIKONUNK, ÉRDI MÁRI MEGNYERTE AZ ILCA 6 EURÓPA BAJNOKSÁGOT

2024 február 23. - MVM SE

Mári az Európa Bajnokság alatt végig bomba formában versenyezve a mezőny élén állt rajthoz a mai éremfutamon és elképesztő magabiztos rajt-cél győzelemmel védte meg első helyét.

Tovább...

Vitorlás Szakosztály verseny listája

Kapcsolat

06 20 / 259 3897
06 20 / 268 0993

Ez a weboldal sütiket használ, amelyek információkat tárolnak a böngészőjében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információt az Adatkezelési nyilatkozatunkban olvashat.