72. VOTT

Általános információk / General information  

időpont / Date
2023. Június 30. - Július 02.
helyszín / Location
Mezőkövesd
versenyrendező / Principal Race Official
MVM Sportegyesület
versenybíróság elnöke / Chairman of the Protest Committee
Jakab Albert
versenybíróság tagjai / Members of the Protest Committee
Bacsó Piroska, Krankovitsné Dávid Henrietta, Kozma B. Imre

Online hirdetőtábla / Online Notice Board

nevezés / Entry

„A” tagozat – Terepverseny

Országos meghívásos, bontott távú, kötött menetsebességű, részben megadott menetidejű, nappali, természetjáró, gyalogos tájékozódási túraverseny 4 fős csapatok részvételével. Lehetséges, hogy a versenypálya meghatározott szakaszán a csapatok megosztottan (2-2 fő) oldják meg a feladatokat.

Felszerelés: tájoló (csapatrészenként), rajzeszköz a szerkesztési feladatokhoz, egészségügyi csomag, személyenként min. ½ liter víz, óra.

Térkép: A Versenyszabályzat (VSZ) előírásainak megfelelő M 1:10.000 méretarányú, 2022-ben helyesbített tájfutó térkép. Versenytáv és szintemelkedés: a Versenyszabályzat szerint.

 

 „B” tagozat – Városismereti verseny

A városismereti verseny célja Mezőkövesd társadalmi, kulturális, épített és természeti környezetének megismerése, a város múltjának, egykori és mai nevezetességeinek, valamint híres egyéniségeinek a bemutatása és felidézése. A városismereti versenyre a csapatok a hivatalos szakirodalomként előzetesen megadott elektronikus források alapján készülhetnek fel.

A felkészüléshez szükséges szakirodalom listáját legkésőbb 2023. május 30-ig tesszük közzé az MVM SE honlapján, a VITSPORT Alapítvány honlapján, valamint a csapatvezetők részére megküldjük e-mailben is.

A városismereti verseny menetútvonala bélyegzőpontok által tagolt bontott távú, mely útvonalat a csapatok versenyzőinek közösen kell teljesíteni. A szövegesen megadott útvonalon egyénileg teljesítendő menetszakasz nem kerül kialakításra. A válaszokat a Versenyzői dokumentációban kell megadni, mely egységes füzetbe rendezetten tartalmazza mind a Menetutasítást, mind a Feladatlapokat. A városismereti verseny során ügyességi feladatot nem kell végrehajtani. Tájolási feladat kizárólag a főbb világtájak meghatározására szorítkozik.

A Menetutasítás és a Feladatlapok minden kérdésére a helyes válasz egységesen 2 pontot ér. Az esetleges holtversenyek eldöntésének elsődleges szempontja a kevesebb időfelhasználás.

Versenytáv: 6 km. Várható menetidő: 4 óra. Türelmi (keverési) idő: +30 perc.

A városismereti versenyre előírt kötelező versenyzői felszerelés: várostérkép (biztosított), kötelező irodalom nyomtatva (elektronikus formában biztosított), rajtszám (biztosított), kék színnel író golyóstoll, iránytű vagy tájoló, időmérő eszköz, személyazonosító irat és TAJ kártya. Fentieken túlmenően VOTT-jelvény (biztosított), valamint sapka és esőköpeny ajánlott.

A csapatok rajthelyre, illetve a célból az étkezés helyszínére történő közlekedését a szervezők autóbuszokkal támogatják.

 

 „C” tagozat – Összesített verseny

A „C” tagozaton résztvevő, oda benevezett csapatokat az „A” és a „B” tagozatra is összetartozóként benevezett csapatok alkotják. Az eredményt az „A” és „B” tagozatban elért helyezési számok összesítése adja. Az összesített versenyen az alábbi kategóriákba nevezhetnek csapatok:

Általános:

Minden „C” tagozatban nevezett teljes (4+2 = 6 fő) csapat.

„I” Ifjúsági:

A csapat minden tagja (6 fő) legfeljebb 18 éves.

„N” Női:

Mind az „A”, mind a „B” csapat tagjai hölgyek (6 fő).

„S” Senior:

A teljes csapat (6 fő) minden tagja legalább 45 éves.

„CS” Családi:

 

Olyan teljes csapat (6 fő), amelynek a tagjai között egy családból legalább három fő versenyez benevezett versenyzőként.

 

„D” tagozat – Tájékozódási futóverseny

2023. június 30-án, pénteken 14 órától kezdődő tájékozódási futóverseny az MTFSZ országos versenyszabályzat szerint.

Kötelező felszerelés: tájoló.

Térkép: a Versenyszabályzat előírásainak megfelelő M 1:4.000 méretarányú, 2020-ban helyesbített színes tájfutó térkép

Választható kategóriák: F17, F21, F35, F50, N17, N21, N35, N50

Kategória összevonás a Versenyszabályzat szerint lehetséges.

 

„F” tagozat – Szenior verseny

2023. június 30-án, pénteken 14 órától nappali természetjáró egyéni, pontbegyűjtéses tájékozódási túraverseny.

Kötelező felszerelés: tájoló, óra, íróeszköz, min. ½ liter víz

Térkép: a Versenyszabályzat (VSZ) előírásainak megfelelő M 1:4000 méretarányú, 2020-ban helyesbített színes tájfutó térkép.

Részvételi feltétel: betöltött 60. életév

 

Suba-lyuk kalandverseny

Jöjj, láss, tájékozódj és kirándulj egy jót! - Kezdő VOTT-osok tájékozódási terepversenye

Ez a verseny azoknak szól, akik még nem jártak tájékozódási túraversenyen, de szeretnek kirándulni és nem idegenkednek a turistatérkép használatától.

A verseny alapfokú, turistatérképen, útvonalleírással segített, bontott távú verseny (2-5 fős csapatok részére), az időmérő állomások között kötött menetidővel és elméleti kérdések megválaszolásával. A kalandverseny útvonala végig jelzett úton halad. Minimális tájoló ismeret ajánlott, amihez az érdeklődők részére rövid oktatást biztosítanak a rendezők.

A versenyen külön díjazásban részesülnek az ifjúsági csapatok (= a csapat minden tagja legfeljebb 18 éves).

A versenyt kísérleti jelleggel rendezzük meg, a verseny eredménye a G tagozatba (Legeredményesebb társaság versenye) nem számít be.

Eredmények

Szponzorok, támogatók / Sponsors

Díjakat biztosítja / Prices

Kapcsolat

06 20 / 259 3897
06 20 / 268 0993

Ez a weboldal sütiket használ, amelyek információkat tárolnak a böngészőjében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információt az Adatkezelési nyilatkozatunkban olvashat.